Cammie, boys...
2014. október 27. írta: Ailana

Cammie, boys...

Hogy lehet, hogy körülöttem mindenki Zing-el, csak én nem érzek semmit? Vagy a többség egyszerűen csak feladta? Mindenki a beletörődést választotta volna? Megtanulták elfogadni a valóság adta korlátolt, tökéletlen lehetőségeket? És én miért nem lehetek ilyen megértő és toleráns? Csak nekem nem osztottak lapot?

Pedig a nekem szánt tökéletlen lehetőségek nem is annyira rosszak, legalábbis az utóbbi időben. Szép szemek és "jó partik" tervekkel és szép jövővel... De valahogy ez mégsem elég, még kezdetnek se. A szikra hiányzik, de főleg a bizalom. Plusz ott vannak azok a bizonyos lécek, amelyeket akaratlanul az évek során felhalmozott szépirodalom meg a filmek tettek olyan magasra, hogy most már szinte fel se érem őket, hogy lejjebb vegyem. 

Someone who changes, challanges me. Love that consumes me. Love that defines me. - mondja Elena mindig Damonról. Aztán meg ott vannak a klasszikusok, az én örökké szerelmes hőseim: a byroni démoni Heathcliff és ó Rhett! Aki pedig rajtuk szocializálódott - rajtuk és az ő mindent felemésztő, gyönyörű-gyötrő szerelmükről -, annak nehéz elvonatkoztatni.

Vagy visszatérni a valóságba, ha úgy tetszik, mert hiába szólnak filmek a valóságról is, azokat valahogy nem szereti elhinni az ember lánya talán pont azért, mert túl valóságosak. Ethan Hawke és Julie Delpy hosszú, változatos, változó szerelme egész más képet fest, mint a yorkshire-i lápvidék hamvában holt, mégis haldoklásában végig lángoló szerelme. Vagy ott van a cuki Flipped, amit magyarul olyan találó, bár kevésbé kreatív módon egyszerűen csak Változó szerelemnek fordítottak. Szintén valóság és szintén hihető, valóságos mozzanatok, számomra mégis sokkal szerethetőbb mint a Before...-sorozat. Két kisgyerek az érem két oldalán, csak hogy el ne feledjük, hogy mindig két játékos van és két nézőpont, még ha nehéz is ebbe sokszor belegondolni. De a Flipped nagyon szerethetően mutatja be, hogy mennyire mást láthat valaki belülről és láttathat kifelé. Valahol szomorú, de igaz és éppen ezért szép.

flipped.JPG

Egy remekül eltalált filmezős este emlékére, ahol hosszú keresgélés után ("mert az értékelés számít") rábukkantunk a Flippedre és nem csalódtunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ailana.blog.hu/api/trackback/id/tr496852929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása